4 lucruri la care sa fii atent cand conduci

4 lucruri la care sa fii atent cand conduci

29 Jul. 2019

Cand sunteti la volanul masinii proprii sau al celei inchiriate, trebuie sa tineti cont de anumite aspecte pentru a avea parte de un o calatorie in siguranta. Orice fel de distragere a atentiei de la drum poate conduce la accidente grave sau chiar mortale. Asadar, primul gand cu care trebuie sa porniti la drum e ca siguranta este pe primul loc.

iPod-uri sau playere muzicale atunci cand conducem

Statisticile arata ca multi soferi isi pierd concentrarea atunci cand vor sa schimbe muzica sau sa faca anumite setari la casetofon. Data viitoare cand doriti sa faceti anumite setari pentru muzica, luati-va o clipa si ganditi-va la situatia in care sa va aflati si imprejurimile unde sunteti. In mod sigur, puteti astepta pana cand aveti ocazia sa trageti pe dreapta, unde puteti efectua modificarile in siguranta.

Navigatie sau GPS

Pentru o calatorie lunga, este posibil sa aveti nevoie de un GPS. Recomandat ar fi sa nu va riscati sa-l manevrati in timp ce conduceti. Fie ca este vorba de schimbarea traseului sau de introducerea unei noi locatii, nu riscati ca GPS-ul sa va rapeasca prea mult atentia de la drum.

Discutii la volan

Cateodata pasagerii prea vorbareti va pot distrage atentia in cazul in care va aventurati in discutii lungi cu acestia. Desigur, nu spunem sa nu participati la conversatie, insa concentrati-va mai mult la drum si la conditiile de trafic.

Gustari in timpul condusului

Mai ales in cazul calatoriilor mai lungi, e inevitabil sa nu vi se faca foame sau sa doriti sa luati o gustare, insa nu aveti timp. Ei bine, ar fi bine sa va faceti, deoarece mancatul la volan va supune multor riscuri. In primul rand, se recomanda ca ambele maini sa se afle pe volan, iar in cazul in care scapati ceva, il lasati acolo pana la prima oprire, ori riscati sa ajungeti pe contrasens sau mai rau.

Indiferent ca circulati cu masina proprie sau apelati la un serviciu cu masini de inchiriat in Cluj-Napoca, ar fi bine sa tineti cont de aspectele de mai sus atunci cand porniti la drum. 

 


Rezerva acum

+40 748 166 966