4 sfaturi ca sa nu ramai fara combustibil cand calatoresti cu masina de inchiriat

4 sfaturi ca sa nu ramai fara combustibil cand calatoresti cu masina de inchiriat

29 Aug. 2019

Vi s-a intamplat vreodata sa ramaneti fara combustibil? Daca da, nu va faceti griji, nu sunteti singurul! Chiar daca la prima vedere sa ramai fara combustibil in mijlocul drumului pare o situatie numai buna de ras, situatia nu este la fel de amuzanta pentru cei in cauza.

I se poate intampla oricui, iar motivele sunt destul de scuzabile. Fie ati calculat gresit distanta, fie ati fost nevoit sa faceti un drum mai lung decat v-ati asteptat, totul este posibil.  

Iata cateva sfaturi despre cum sa evitati astfel de probleme in cazul in care calatoriti cu o masina inchiriata:

Daca ati inchiriat o masina pe un alt tip de combustibil decat al dumneavoastra, atunci fiti foarte atent. Masinile diesel nu consuma la fel ca cele pe benzina, depinde de distanta pe care o parcurgeti. Estimati distanta pe care urmeaza sa o parcurgeti si alegeti tipul de motor care favorizeaza calatoria. Astfel, va va fi mai usor sa va asigurati ca nu ramaneti la jumatatea drumului facand autostopul.

Un alt sfat este sa dati o cautare inainte de a porni la drum si sa verificati daca aveti benzinarii la indemana. Unele trasee nu dispun de statii de alimentare, iar asta poate fi fatal atunci cand trebuie sa ajungeti cat mai repede la destinatie.

Atentie si la conditiile de condus, si acestea pot afecta eficienta consumului de combustibil. Spre exemplu, condusul prin oras necesita pornirea si oprirea motorului constant care determina un consum mai mare spre deosebire de condusul pe autostrada, unde se mentine o viteza constanta;

In cele din urma, cea mai sigura metoda de a nu ramane fara combustibil este sa stati cu ochii pe indicatorul de carburant. Cel mai bine este sa va asigurati plinul pe tot parcursul calatoriei, pentru a evita situatiile neplacute.

Fie ca optati sa conduceti cu automobilul personal, fie alegeti din gama de masini de inchiriat in Cluj-Napoca de la Alfa Rent A Car, recomandat ar fi sa va asigurati sa nu ramaneti fara combustibil, mai ales in cazurile in care va deplasati pe un traseu care nu dispune de benzinarii la orice pas.


Rezerva acum

+40 748 166 966