5 sfaturi pentru soferii amatori

5 sfaturi pentru soferii amatori

21 Nov. 2019

In cele mai multe din cazuri, atunci cand vrei sa inchiriezi o masina, nu se ia in considerare experienta in soferie. Acest lucru depinde insa foarte mult de compania ale carei servicii le alegi. Unele dintre ele pot impune anumite conditii legate de varsta minima sau experienta de condus. La Alfa Rent A Car, de exemplu, pentru a inchiria o masina este necesara o vechime a permisului de minim un an, iar varsta obligatorie trebuie sa fie de cel putin 21 ani.
Chiar daca respecti aceste conditii, trebuie sa fii constient ca iti asumi o resposabilitate atunci cand te urci la volan si tocmai de aceea, ar fi bine sa acorzi atentie felului in care conduci.

Iata cateva sfaturi care ti-ar putea fi utile daca esti sofer amator: 

1. Acomodeaza-te cu noua masina!

Este foarte important sa reglezi scaunul, volanul si oglinzile in asa fel incat sa-ti fie comod si sa ai o vizibilitate cat mai buna. Inainte de a porni la drum, asigura-te ca te-ai facut comod si totul e reglat in functie de nevoile tale.

2. Incetineste pe timp de ploaie!

Evident, ploile torentiale afecteaza vizibilitatea, iar stergatoarele nu fac fata tot timpul. Cel mai bun sfat este sa incetinesti si sa eviti franarea rapida si spontana, deoarece masina poate derapa. La fel de importanta este si distanta pe care o ai fata de vehiculul din fata. Pastreaza o distanta corespunzatoare pentru a avea timp sa actionezi in caz de nevoie.

3. Ofera spatiu suficient pentru camioane cand virezi!

Camioanele cu remorca au nevoie de mult spatiu atunci cand trebuie sa vireze in curbe. Asigura-te ca oferi indeajuns spatiu daca este nevoie deoarece camionul este posibil sa aiba nevoie de doua benzi pentru a vira.

4. Ai grija la sensurile giratorii!

Nu uitati sa semnalizezi directia pe care urmeaza sa o urmezi inainte de a intra in sensul giratoriu. De asemenea, respecta prioritatea si nu intra in fata masinilor deja intrate in sens.

5. Atentie la trecerile pentru pietoni!

Fii cu ochii in patru cand te apropii de o trecere pentru pietoni! Multi oameni au tendinta sa alerge pur si simplu spre zebra fara a se asigura, riscand sa ajunga fix in fata masinii, fara a mai avea timp sa reactioneze. Cel mai bine este sa incetinesti atunci cand vezi semnul care avertizeaza ca urmeaza o trecere pentru pietoni.


Rezerva acum

+40 748 166 966