Atractii in Cluj cu Alfa Rent A Car

Atractii in Cluj cu Alfa Rent A Car

22 May. 2019

Esti in vacanta in Cluj si nu stii ce atractii spectaculoase sa vizitezi? Ei bine, poti alege sa inchiriezi masina potrivita de la Alfa Rent A Car in Cluj si sa te bucuri de imprejurimile orasului in care ai ajuns.

Daca ai o familie numeroasa, poti opta pentru un automobil mai incapator pentru a va putea deplasa cu usurinta. De asemenea, in cazul in care ai un copil mic, ar fi bine sa iei in considerare un scaun auto pentru acesta astfel incat calatoria sa fie fara probleme. Scaunul auto pentru copil face parte din serviciile aditionale puse la dispozitie, costul acestuia fiind de un euro pe zi. 

Pe langa masina perfecta, va oferim si cateva ponturi in ceea ce priveste atractiile turistice din apropiere.

Castelul Bánffy din Bonţida

Situat in comuna Bonțida, la aproape 30 de km Est de Cluj, castelul Banffy este unul dintre monumentele reprezentative zonei transilvanene. Arhitectura deosebita acestuia este de o frumusete greu de descris in cuvinte, astfel ca reprezinta unul dintre obiectivele turistice care trebuie cu siguranta vizitate daca sunteti in zona. Pentru a ajunge la castel, trebuie sa mergeti pe drumul national catre comuna Bontida, castelul fiind situat pe malul drept al Someșului Mic. 

Parcul Etnografic Naţional „Romulus Vuia“

Parcul Etnografic Naţional „Romulus Vuia“ este, de fapt, un muzeu in aer liber, primul de acest tip din tara. In parc sunt expuse peste 55 de gospodarii, cele mai vechi datand inca din 1725. De asemenea, aici puteti gasi trei dintre cele mai deosebite biserici de lemn din Transilvania, toate cu o istorie captivanta. Parcul etnografic este situat la marginea Clujului, in apropierea Padurii Hoia-Baciu.

Salina Turda

Salina Turda este unul dintre cele mai cunoscute obiective turistice din Romania. Salina in sine reprezinta un adevarat muzeu al mineritului in sare, fiind o baza de agreement modern si locul perfect pentru tratamente balneare. In mina sunt amenajate jocuri interactive (minigolf, minibowling), un lift panoramic, ba chiar un amfiteatru cu 180 de locuri unde se gazduiesc diverse concerte. Tot aici s-a amenajat chiar și un mic lac subteran unde va puteti plimba cu barca. Salina se gaseste in zona Durgau-Valea Sarata din Turda, insa daca alegeti aceasta destinatie si intampinati probleme in a ajunge, puteti sa optati pentru un GPS de la firma de rent a car. 

Laguna Albastra

Aflat la 30 de km de orasul Cluj, Laguna Albastra este unul dintre cele mai spectaculoase lacuri datorita nuantei de turcoaz. Lacul a fost format pe locul unei cariere de nisip, o fosta mina de argila alba, acesta formandu-se datorita unor lacuri subterane, dar si prin retinerea apei din precipitatii. Culoarea spectaculoasa a lacului este posibila datorita rezidurilor de argila alba care zac pe fundul lacului. Lacul este situat in comuna Aghiresu si este unul din locurile care merita vizitate. 

Acestea sunt doar cateva dintre obiectivele turistice din imprejurimile Clujului. Nu ezitati sa explorati zona, dar aveti grija si la drumurile pe care va aventurati!


Rezervare rapida

+40 748 166 966