Ce fac daca am alimentat cu un combustibil gresit?

Ce fac daca am alimentat cu un combustibil gresit?

24 Oct. 2019

Inchirierea unei masini este un lucru destul de obisnuit pentru multi dintre noi, mai cu seama pentru cei carora le place sa calatoreasca in timpul liber ori in interes de serviciu. Unul dintre primele lucruri pe care ar trebui sa le retineti despre noua masina este combustibilul pe care il foloseste. Acest lucru este important deoarece alimentarea unei masini diesel cu benzina sau invers poate aduce daune majore autovehiculului si va poate afecta la fel de grav si situatia financiara.

Totusi, in cazul in care astfel de incidente apar, iata cateva informatii si sfaturi utile pentru a evita eventualele probleme:

Ce fac daca am alimentat cu combustibilul gresit?

  • NU porniti motorul.
  • Alertati personalul statiei de carburant care va putea ajuta.
  • Puneti masina pe liber si impingeti-o intr-un loc sigur.
  • Sunati agentul de inchiriere.
  • Inregistrati cantitatea de combustibil gresit livrata de la pompa de combustibil.
  • Estimati cat de mult combustibil a fost în rezervor INAINTE de a va alimenta.

Atentie la pompele de alimentare de la benzinarie!ce fac daca am alimentat cu un combustibil gresit

In cazul in care nu ati observant pana acum, pompa de la combustibilul diesel are un diametru mai mare decat cea de la benzina. Asadar, in acest caz nu veti avea posibilitatea sa incurcati pompele. Insa, acest lucru nu se aplica si invers si tocami aici poate aparea pericolul.

Prin urmare, daca detineti o masina cu benzina acasa, dar ati inchiriat un motor diesel, fiti foarte atent atunci cand realimentati. Motoarele pe benzina si cele diesel sunt foarte diferite in modul in care utilizeaza combustibilul in sistemele lor. Caracteristicile chimice ale fiecarui combustibil sunt la fel de diferite si ambele pot provoca probleme majore in interiorul motorului daca este rulat.

Cu alte cuvinte, este vital sa nu incercati sa conduceti masina dupa ce v-ati dat seama de greseala facuta.

 


Rezerva acum

+40 748 166 966