Ce fel de sofer esti?

Ce fel de sofer esti?

18 Sep. 2019

Atunci cand vorbim despre condus la modul general, exista o serie de stereotipuri care ne vin in minte, de la cele de gen pana la cele legate de anumite comportamente pe care le observăm recurent in trafic. Incepand cu soferul care manca la volan si continuand cu cel care scrie mesaje de zor, se poate realiza o intreaga tipologie a conducatorilor existenti in trafic. Fie ca te afli la volanul masinii proprii, fie la cel al unui automobil pe care l-ai preluat de la o companie de inchirieri auto, atentia si obiceiurile de volan raman aceleasi. Iata cateva dintre tipurile de soferi existenti in trafic:  

Tipul ”Fast&Furious”

Daca esti mereu intr-o mare graba si mai tot timpul lipsit de rabdare, atunci in mod sigur te incadrezi in categoria fast&furious. Trebuie sa intelegi ca inca nu s-au inventat masinile zburătoare, iar traficul intr-un oras aglomerat este de neocolit. Fie ca iti place sau nu, trebuie sa accepti situatia, deci alegeti un post bun de radio, ia-ti o cafea buna si pleaca de acasa mai devreme cu 30 de minute. Considera timpul petrecut in trafic ca o mica pauza.

Tipul care sta mereu pe telefon sau navigatie

In aceasta categorie intra cei care petrec destul de mult timp pe telefon, iar condusul nu ii impiedica sa faca acest lucru. Probabil nu vrei sa ratezi niciun mesaj si nu te poti abtine sub nicio forma sa nu raspunzi, crezand ca este ceva urgent. Trebuie sa iti reamintesti insa ca nimic nu este mai important decat sa fii atent la drum in timp ce conduci. Daca iti doresti cu ardoare sa raspunzi la mesaje sau sa manevrezi navigatia, recomandat este sa tragi pe dreapta. In acest fel, nu incurci traficul si eviti sa produci accidente.

Tipul care asculta muzica la maxim

Stim că poate este modul in care te relaxezi si poate vrei sa asculti piesa aceea care-ti place pentru a te bucura din plin de ea, dar ia in considerare si partile mai putin bune cand vine vorba de muzica la maxim. Mentine sonorul muzicii la un nivel mediu deoarece ai nevoie sa auzi si ce se intampla afara si, mai important, trebuie sa fi atent si la sunetele masinii.

Tipul care se machiaza in timp ce conduce

Daca esti doamna sau domnisoara, in mod sigur iti suna cunoscuta aceasta categorie. Luam exemplul unei situatii des intalnite, precum cea in care te indrepti spre o intalnire importanta si trebuie neaparat sa-ti retusezi machiajul, asa ca nu ai timp sa o faci decat la volan. Stim cat de important este machiajul pentru unele femei, dar tineti minte ca machiatul in timpul condusului e mai rau decat scrisul mesajelor. In plus, riscati sa-l stricati mai tare (daca e sa judecam dupa gropile din strazile din Romania).

Indiferent in ce categorie de soferi te incadrezi sau ce tip de masina conduci (cea personala sau una de la un serviciu de inchirieri auto Cluj-Napoca), important e sa respecti regulile de circulatie si sa te asiguri ca esti atent la traseul pe care il ai de parcurs si la ce se intampla in trafic. 


Rezerva acum

+40 748 166 966