Cele mai ciudate legislatii rutiere

Cele mai ciudate legislatii rutiere

30 Sep. 2019

Cu siguranta ati mai citit diverse articole despre diferite legi ciudate din alte tari. Cand ne referim la legislatia rutiera, normele de baza fac referire in principal la oprirea la lumina rosie, respectarea limitei de viteza si evitarea consumului de bauturi alcoolice atunci cand conduceti. Majoritatea regulilor de trafic sunt universale, insa unele tari au legi rutiere care sunt create special pentru regiunea lor, iar unele dintre ele sunt cel putin bizare. Speram sa va amuzati si sa tineti cont de acestea in cazul in care se intampla sa apelati la un serviciu cu masini de inchiriat in tara respectiva. 

JAPONIA

In Japonia este ilegal sa stropesti oamenii de pe strada in timp ce conduci, indiferent daca este intentionat sau nu. Legea e gandita in special pentru a proteja pietonii atunci cand vremea nu este foarte prietenoasa. Prin urmare, evitati baltile din Japonia, altfel riscati sa aveti probleme cu autoritatile. 

THAILANDA

Chiar daca vremea este destul de buna in aceasta tara, iar in majoritatea timpului caldura este aproape insuportabila, in Thailanda este ilegal sa conduci fara tricou (topless).

CALIFORNIA

Probabil nu intalnesti prea des oameni care ar face asta, insa in California este interzis sa sari din masina daca aceasta are mai mult de 65 km/h. Mai bine lasam cascadorii de la Hollywood sa se ocupe de asemenea activitati.

Tot in California este ilegal sa parchezi in fata unui restaurant Dunkin 'Donuts. Se vorbeste despre faptul ca locul este rezervat doar pentru masinile de patrulare ale politiei.

MILFORD, MASS

Daca obisnuiesti sa-ti verifici machiajul sau coafura in geamurile masinilor, uita de acest lux. In Milford, Mass, este interzis sa te uiti prin ferestrele masinilor.

COSTA RICA

Daca vrei sa iesi in oras si ai pofta de o bere, dar esti cu masina, nu-ti face griji! In Costa Rica este legal sa consumi alcool la volan atat timp cat nu depasesti 0.05% acoolemie.

ROCKVILLE, MARYLAND

Dacă te afli in Rockville, Maryland, poți avea probleme grave daca obisnuiesti sa injuri. Soferii din Rockville nu au voie sa aduca injurii altor persoane pe autostrada, strazi sau trotuare. Pedeapsa este inchisoarea de pana la 90 de zile sau o amenda de 100 de dolari.

CIPRU

Dacă vizitezi mica insula mediteraneana a Ciprului, politia se asteapta sa ramai flamand in timp ce conduci, deoarece este ilegal sa mananci sau sa bei atunci cand tu esti conducatorul auto. Soferii nu au voie sa ridice mainile de pe volan deoarece insula a cunoscut o crestere a accidentelor din cauza soferilor care pierd controlul vehiculelor lor.

RUSIA

Vizitarea Rusiei poate fi o experienta captivanta. Tara ofera numeroase situri istorice, iar localnicii intampina cum se cuvine turistii. Un lucru pe care guvernul rus nu il accepta insa, sunt masinile murdare. Poti primi o amenda de la politia rusa daca interiorul sau exteriorul masinii pe care o conduci este murdar. Amenda este de obicei in jur de 50 de dolari. Guvernul a aplicat legea pentru a se asigura ca soferii isi pastreaza placutele de inmatriculare vizibile in perioadele de iarna.

 

 


Rezerva acum

+40 748 166 966