Condusul la drum lung cu masina inchiriata

Condusul la drum lung cu masina inchiriata

8 Jul. 2019

Chiar daca suntem la volanul automobilului personal personale, sau al unei masini de inchiriat sau imprumutate, felul in care conducem poate afecta atat pasagerii, cat si ceilalti participant la trafic. Sofatul aduce intr-adevar o responsabilitate foarte mare, de care nu toti soferii sunt constienti, din pacate. Tocmai din acest motiv, trebuie sa ne reamintim ca atentia este pe primul loc pentru a evita eventualele intamplari neplacute. Drumul lung poate fi foarte obositor pentru unii dintre noi, de aceea venim in ajutor cu cateva sfaturi menite sa va faca drumul mai usor.

Concentrarea in timp ce conduci

Primele reguli nescrise in codul soferilor este sa plecati la drum odihniti, hidratati si hrăniti pentru a parcurge traseul in conditii optime. In cazul in care sunteti bautori de cafea sau energizante, ar ajuta, dar nu in cantitati mari, deoarece s-ar putea sa va suprasolicitati, iar oboseala va reveni dupa ce trece efectul acestora. Evitati pe cat de mult cu putinta folosirea telefonului la volanul masinii inchiriate. Daca este absolut necesar sa il utilizati, folositi casti sau speaker.

Pauzele

Pauzele sunt recomandate in cazul drumurilor lungi cel putin o data la două-trei ore. Daca sunteti de parere ca este nevoie, puteti sa dormiti jumatate de ora. Acest lucru va va ajuta sa va recapatati energia, iar cu aceasta ocazie veti putea sa va pastrati concentrarea si atentia. Recomandam sa opriti intr-o parcare sigura, si nu la marginea soselei. In acest fel, eviti sa ai parte de evenimente neplacute (hoti, animale salbatice etc.)

Atentia la diversi factori externi

Desigur, starea vremii este foarte importanta cand vine vorba de condus, chiar daca urmeaza sa parcurgeti un drum lung sau unul din rutina dumneavoastra. In cazul in care se anunta furtuni, va sfatuim sa amanati calatoria, deoarece pot aparea obstacole (drumuri inchise). Ascultati radioul si consultati ultimele avertizari meteo pentru a fi la curent cu situatia vremii, dar si pentru a va feri de trafic sau posibile accidente petrecute pe ruta dumneavoastra. 

Fie ca porniti la drum lung la volanul masinii personale, fie apelati la un serviciu de rent a car Cluj, important este sa luati in considerare sfaturile de mai sus pentru o calatorie in siguranta si fara evenimente rutiere.

Cereti oferta si noi revenim cu informatii utile despre rezervarea unei masini. Vrem sa fiti cat mai conectati la posibilitatile de experiente auto pozitive si sa reveniti cu drag la noi. Din acest motiv, muncim pentru a oferi cele mai bune servicii posibile! 
Pentru rezervari si informatii suplimentare, contactati-ne la numarul de telefon +40 748 166 966!


Rezerva acum

+40 748 166 966