Folosirea telefonului la volanul masinii inchiriate

Folosirea telefonului la volanul masinii inchiriate

21 May. 2019

Folosirea telefonului la volan este deja parte din calatoria oricarui sofer, insă acest lucru nu inseamna ca este si sigur. Acest obicei prost a condus la multe tragedii, s-au produs accidente foarte grave despre care stim cu totii, insa, adesea, se mizeaza pe principiul “Mie nu mi se poate intampla asta.“ Siguranta este intodeauna pe primul loc, iar imprevizibilul nu iarta pe nimeni.

Fie ca mergi cu masina proprie, fie cu una inchiriata de la o companie de rent a car Cluj, e bine sa stii cateva informatii utile in legatura cu acest subiect:

Ce trebuie sa stii despre folosirea telefonului mobil in masina:

  • Daca folosesti telefonul in timp ce conduci incalci legea si risti sa primesti amenda, iar, in unele cazuri, sa ramai chiar si fara permis de conducere;

  • Amenzile pentru o astfel de ilegalitate sunt cuprinse intre 1.305 si 2900 de lei, conform Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice. 

  • In momentul de fata este permisa utilizarea telefonului mobil la volan doar cu dispozitiv tip “hands-free”.

Sfaturi utile pentru a evita posibilele incidente:

  • Folositi un dispozitiv de prindere pentru telefonul dumneavoastra pentru a nu fi nevoit sa il tineti in mana in timp ce il folositi, spre exemplu, pentru GPS;

  • Stabiliti ruta pe care urmeaza sa o urmati inainte de a pleca la drum;

  • Daca este nevoie sa faceti modificari pentru a schimba traseul, trageti pe dreapta si setati noua destinatie;

  • Recomandam suporturi ce se pot prinde in orificiul de aerisire, pentru a avea parbrizul cat mai liber.

 

Acestea fiind spuse, folosirea telefonului sau a altor gadget-uri care distrag atentia soferului in timpul condusului sunt interzise, iar riscul pe care vi-l asumati incalcand legea este foarte mare. De multe ori comportamentul pe care il aveti la volan poate lua sau salva vieti. 


Rezerva acum

+40 748 166 966