Inchiriezi masina diesel sau pe benzina?

Inchiriezi masina diesel sau pe benzina?

9 Apr. 2019

Cand vine vorba de masini de inchiriat Cluj, aveti o varietate larga de unde puteti alege, de la comoditate si dimensiune la capacitatea acestora. Una dintre cele mai importante decizii este daca sa inchiriati o masina diesel sau pe benzina. De cele mai multe ori, alegem in functie de cat suntem dispusi sa platim sau de preferinta personala, insa acestea nu sunt singurele criterii. Pe langa acestea, trebuie sa tinem cont si de distanta pe care dorim sa o parcurgem cu automobilul inchiriat, dar si de starea drumurilor.

Care este distanta pe care vreti sa o parcurgeti?

Inainte de a decide ce carburant este mai avantajos, incercati sa va calculati numarul de kilometri pe care credeti ca ii veti parcurge. Un motor diesel va fi mai putin costisitor daca planuiti sa parcurgeti drumuri lungi, daca alegeti sa calatoriti pe autostrada sau sa vizitati alt oras. In schimb, daca aveti nevoie de transport intr-o zona restransa, atunci un motor diesel nu va ajuta prea mult sa economisiti cine stie ce suma considerabila.

Tipul de drum

Pe langa distanta pe care alegeti sa o parcurgeti, la fel de important este si drumul. Motoarele diesel sunt cele mai potrivite pentru autostrazi deoarece sunt recomandate pentru drumuri lungi, la o viteza relativ mare. In acest fel, se permite temperaturii motorului sa arda compozitul si excesul de funingine de pe filtru. Motoarele pe benzina sunt potrivite pentru drumurile in oras. Traficul intr-o zona aglomerata poate deveni mult mai putin enervant in cazul in care conduceti o masina pe benzina.

Cateva sfaturi extra pentru o calatorie cat mai placuta cu o masina inchiriata:

  • Dotarea rezervorului de combustibil pentru motorul diesel are un diametru mai mare decat cel al unei masini pe benzina.
  • Intr-o masina cu motor diesel va trebui sa schimbati viteza mai repede decat v-ati astepta de obicei cu o masina pe benzina.
  • Rezervoarele de combustibil ale autovehiculului au de obicei o eticheta care va aminteste ce tip de combustibil sa utilizati.

---------------------------------------------------------

Alfa Rent A Car​ este o companie de inchirieri auto care isi pune bazele pe respect, calitate, incredere si satisfactie. Va punem la dispozitie un serviciu de rent a car cu tarife negociabile, totul calculat in functie de nevoile si preferintele tale.
Stim ca fiecare client este diferit. Daca esti interesat de serviciul nostru de inchirieri auto, contacteaza-ne pentru o oferta personalizata! 


contact@alfa-rentacar.ro   |   +40 748 166 966    |    +40 745 165 858


Rezerva acum

+40 748 166 966