Top 20 locuri de vacanță de Crăciun în România

Top 20 locuri de vacanță de Crăciun în România

29 Nov. 2021

Vin sărbătorile, vin! Cum vă petreceti Crăciunul în România?

A mai trecut un an și Crăciunul ne bate la ușă. Colindele se aud la Magic FM de fiecare dată când pornim radioul. Magazinele sunt decorate de sărbători și parcă plutesc în aer emoții pozitive. Oamenii încearcă să zâmbească mai des și să fie mai buni. În luna decembrie, îndrăgostiții se feresc de fulgii de nea în cele mai frumoase locuri din țară. Deloc surprinzător, românii abia așteaptă să profite de zilele libere și să se bucure de prezența prietenilor și a familiei.

Pornim acest articol cu un gând bun și sincer. Sperăm că sunteți sănătoși și în continuare dornici să explorați România. În aceste vremuri grele prin care trecem, sănătatea este importantă. Ea ne ajută să privim viața cu optimism și încredere. Dacă vă pregătiți pentru un Crăciun de neuitat și oarecum departe de casă, ne-am gândit să vă venim în ajutor. Cum?

Top 20 locuri de vacanță pentru un Crăciun fericit în România!

Ne apropiem de una din cele mai importante sărbători ale anului: Crăciunul. Românii se pregătesc de zor de această sărbătoare. A mai trecut un an, cu bune și rele și toți oamenii se resimt. Pandemia a însemnat o luptă continuă cu multe neprevăzute și, pe bună dreptate, oboseala și-a făcut apariția.  
În ultima lună a anului, încercăm să ne relaxăm (atât cât putem). Vrem o întâlnire jovială cu Moș Crăciun și un revelion distractiv. Așadar, nu-i de mirare că atât de mulți români se pregătesc de călătorii în preajma Crăciunului.

1.     Raven’s Nest
Turismul românesc evoluează (foarte bine!). În ultimii ani, antreprenorii români au dezvoltat o sumedenie de business-uri incredibile, care atrag clientela recurentă fără efort. Cum? Au creat proiecte turistice precum Raven’s Nest.
În satul Sub Piatră, din comuna Salciua, undeva în munții Transilvăniei, o să găsiți căsuțe tradiționale, cu povești aparte. Conectați-vă la pulsul naturii și simțiți Crăciunul într-un mod cu totul special. Peisajele sunt incredibile și încântă sufletul în orice moment al zilei. Sunteți pregătiți pentru o emoție unică în îmbrățișarea Transilvaniei libere?

2.     Cacica
O surpriză turistică de toamnă și iarnă este cu siguranță Cacica. Dacă v-ați gândit să vă delectați cu darurile sincere ale naturii, fără să simțiți o presiune urbană, Cacica vă așteaptă cu „brațele deschise”. Noi am petrecut un weekend prelungit în această locație și cât de frumos a fost!  
Ați putea avea în vedere o cazare la Vatra Boierească, unde mâncarea este senzațională și facilitățile primitoare. Petreceți timp în salina Cacica sau în bazinele de tratament cu sare și nu numai. Colindați pădurile din jur și ascultați vuietul vântului dascăl!

3.     Vatra Dornei
Una din cele mai frumoase stațiuni montane din România este cu siguranță Vatra Dornei. În această stațiune din Bucovina, oamenii vin pentru a practica sporturi de iarnă pe pârtiile locale. Mâncarea delicioasă și unitățile de cazare extraordinare fac din Vatra Dornei o opțiune turistică solidă. Imaginați-vă un Crăciun cu merinde bucovinene, colinde melodioase și obiceiuri tradiționale!
Vă recomandăm să vizitați Cazinoul din oraș. Acesta datează din anul 1916 și încântă prin arhitectura interbelică. Depresiunea Dornelor este încântătoare și asigură vizitatorilor acces la ape termale și peisaje de neuitat. Munții Giumalău, Munții Bistriței, Muntii Călimani, Munții Rodnei și Obcina Mestecăniș fac din fiecare ieșire afară o experiență vizuală de imortalizat în fotografii și clipuri video.   

4.     Câmpulung Moldovenesc
Rămânem în Bucovina, cea mai vizitată regiune turistică din România. De ce? Nu puteam ignora Câmpulung Moldovenesc, înconjurat cu dibăcie milenară de Masivul Rarău, Obcina Mestecănisului, Obcina Feredeului și Munții Stănisoarei. Depresiunea Câmpulung are o vibrație aparte, care se simte din plin.   
După ce v-ați cazat (fie vorba între noi, opțiunile de cazare sunt mai mult decât încântătoare), setați un mic itinerariu. Printre cele mai faine opțiuni, putem enumera: vizite la Muzeul Arta Lemnului și Muzeul Etnografic „Ioan Grămadă”, practicarea sporturilor de iarnă preferate pe Pârtia Rarău Câmpulung Moldovenesc. Ați putea da o fugă până la Mănăstirea Moldovița, situată în Vatra Moldoviței, destul de aproape de oraș. Ce locuri minunate!

5.     Gura Humorului
Vizitați parcul Arinis și participați la tot felul de activități interesante.  Mergeți la Pietrele Doamnei și faceți traseul până în vârf. Merită! Vă așteaptă o priveliște încântătoare. Hey! Nu am uitat de Mănăstirea Voroneț, care se află la doar câteva minute de oraș!  
Același lucru îl putem spune despre Mănăstirea Humor, ce încântă prin istoria și artă sa. Construită în 1530, biserica are o pictură interioară și exterioară cu totul specială, motiv pentru care se află în patrimoniul UNESO. Ea a fost ctitorită de către marele logofăt Toader Bubuiog. Explorați nenumăratele povești ale răului Moldova, care șuieră în fiecare moment al zilei.

6.     Sinaia
Iarnă ne surâde și Valea Prahovei se închide, de fapt nu, doar că mașinile merg sau stau, în funcție de  vreme. Sinaia este poate cea mai cunoscută stațiune montană din România. Ea s-a dezvoltat turistic după ce regele Carol I, a construit Castelul Peleș. Totuși, Sinaia nu se rezumă doar la Peleș și Pelișor.  
Orașul încântă prin clădiri cu personalități unice și povești cu talc. Știați că în gara Sinaia a fost asasinat primul ministru I.G Duca pe 29 decembrie 1933? El a fost victima Nicodorilor din cadrul Mișcării Legionare. Sinaia găzduiește cazinouri, unde oamenii se pot distra ca pe vremuri.
În Sinaia, o să găsiți trei pârtii de schi (Valea Dorului și Valea Soarelui, cu distanțe de 900 de metri; Carp cu o distanță de 2500 de metri). Acestea sunt pregătite pentru cei care iubesc sporturile de iarnă.

7.     Predeal
Cine nu iubește un weekend de Crăciun la Predeal? Situat la altitudinea de 1030 – 1110 de metri, orașul a fost un bastion al succesului turistic. An de an, turiștii se îngrămădesc la Predeal pentru a mânca preparate delicioase și pentru a practica sporturi de iarnă. Ați putea face schi pe una din cele 5 pârtii.  
Mănăstirea Predeal este un punct de atracție important, mai ales pentru credincioși. De asemenea, pentru cei interesați de istorie și cultură, Predealul oferă acces la cimitirul legionar și vila mareșalului Antonescu. Crăciunul la Predeal se regăsește în numeroase oferte turistice, create de agenții de turism. Oare o să se le dați curs sau porniți pe cont propriu din Cluj Napoca?

8.     Pojorâta
Dacă vă era dor de Bucovina, Pojorâta poate fi o opțiune faină pentru un Crăciun activ și distractiv. Alegeți Pojorâta pentru un Crăciun în familie. Locul este mai ferit de aglomerația standard de turiști din regiune. Munții din jurul comunei sunt încântători. Pietrele Doamnei sunt aproape. Porniți într-o călătorie plăcută pe Valea Putnei până la pasul Mestecăniș. Admirați peisajele cu Masivul Giumalau în prim plan. Explorați Cheile Pojorâtei!  

9.     Poiana Brașov
Cine vrea să petreacă Crăciunul la Poiana Brașov? Eu, noi, voi, mulți români! Locația încântă prin ofertele turistice, de la unități de cazare până la restaurantele darnice cu preparate WOW! Considerată cea mai luxuriantă stațiune montană din România, Poiana Brașov atrage vizitatori din toată Europa și nu numai. Turiștii au la dispoziție 12 părții de schii, cu grade diferite de dificultate. În Poiana o să găsiți terenuri de sport, baruri și chiar un lac. Relaxarea și distracția vin la pachet!

10.  Râșnov
Când am fost ultima oară la Râșnov, am prins o zi luminată de un soare puternic și un cer albastru la marea. Totuși, avem prieteni care au petrecut Crăciunuri la Râșnov, chiar și în cetate și s-au bucurat de experiențe cu totul speciale. Orașul este mai frumos decât bănuiți. Situat la doar 15 kilometri distanță de Brașov.
Cazarile din Râșnov sunt mai speciale decât în alte locuri. Restaurantele răspund la noile trenduri culinare. Faceți un drum până la cetate. Această este încântătoare. Verificați dacă pandemia nu a schimbat programul de acces la cetate. Știm că multe persoane a vizitat Peștera Râșnoavei și Peștera Valea Cetății.   

11.  Bran
Crăciunul poate fi magic în Bran. Să nu vă așteptați la povești cu Dracula și vampiri neastâmpărați. În schimb, Branul vă așteaptă cu o istorie bogată, peisaje fascinante, hoteluri moderne și pensiuni tradiționale. Mâncarea este foarte bună iar oamenii ospitalieri. Castelul Bran este unul din cele mai vizitate obiective turistice din România. Muzeul satului Branean poate fi inclus în itinerariul vostru. Aproape de Bran se află și Moieciu de Jos. Culoarul Rucăr-Bran poate fi o drumeție de neuitat, mai ales dacă aveți la dispoziție un autoturism bun.

12.  Târgoviște
În preajma sărbătorilor de iarnă, nu strică să vizitați un oraș cu o poveste mai lungă decât cea a timpului. Fosta capitală a Țării Românești este una din surprizele turistice ale României. Orașul a decăzut mult la sfârșitul comunismului. De altfel, în acest oraș au fost uciși Elena și Nicolae Ceaușescu. A urmat o perioadă de stagnare și decădere. Astăzi, lucrurile s-au schimbat. Orașul este înfloritor. Se construiește un stadion nou. Mall-ul este deja gata și proiectele de infrastructură surprind până și cel mai optimist cetățean.

13.  Călimănești
Răul Olt a binecuvântat România cu multe surprize plăcute. Unele dintre ele au luat forma unor orașe. Printre acestea se numără Călimănești, cunoscut pentru calitățile deosebite ale apelor termale. Locul era cunoscut dacilor, care obișnuiau să se imbăieze în apele termale.
Domnitorul Țării Românești, Mircea cel Bătrân a ctitorit Mănăstirea Cozia, pe care trebuie să o vizitați. A venit vremea să descoperiți o parte din istorie vie a Țării Românești, departe de ceea ce cândva era cunoscut drept folclor.  

14.  Delta Dunării
Ați văzut cât de multe oferte sunt pentru un Crăciun de neuitat în Delta Dunării? De ce credeți că atât de multe agenții de turism încearcă să promoveze sărbătoarea în îmbrățișarea Dunării? Crăciunul în Delta poate fi friguros însă magistral. Cântecul iernii are o tonalitate unică în această parte a țării. Mâncarea de peste este sublimă, gătită de oameni cu experiență. Nu o să regretați dacă o încercați!

15.  Curtea de Argeș
Unde vă puteți revitaliza spiritual în seară de Crăciun? Poate fi Curtea de Argeș o variantă potrivită? Sigur că da! Prima capitală a Țării Românești este plină cu povești fascinante, pe care merită să le explorați. Orașul este mic dar puternic. Are o voce aparte. O ascultați la Mănăstirea Curtea de Argeș (1515 – 1517, ctitoria lui Neagoe Basarab), unde Ana și Meșterul Manole încă sfidează legile timpului.

16.  Băile Felix
Nu cu mulți ani în urmă, Băile Felix era bijuteria balneară a Europei. Oamenii erau fascinați de luxul și elegantă stațiunii. Astăzi, lucrurile s-au schimbat puțîn, însă există loc de mai bine. Crăciunul la Băile Felix poate fi o experiență neașteptată de frumoasă. Apele termale pot seduce călătorii, mai ales când au efecte atât de benefice asupra corpului uman.
În stațiune puteți găși locuri care oferă tratamente cu electroterapie, aerosoli și multe altele. Aveți grijă de sănătate! La Băile Felix vă așteaptă multe opțiuni de relaxare și odihnă trupească!

17.  Sovata
Lacul Ursu vă așteaptă cu multe surprize în decembrie. Munții Gurghiu înconjoară Sovata. Stațiunea are numeroase pensiuni și hoteluri frumoase, unde vă puteți caza cu încredere de sărbători.
Sovata este similară cu o stațiune de pe litoral, dar înconjurată de munți și cu o probabilitate rezonabilă să te întâlnești cu un urs. Muntele de Sare pare a fi extras dintr-un basm, însă el da grație stațiunii. Fără sare, Lacul Ursu nu ar fi existat și implicit, stațiunea și-ar fi pierdut din farmec. Crăciun la Sovata? Sigur că da!

18.  Băile Tușnad
Nu mergem la tratament, doar la o porție de aer curat în preajma Moșului cel jovial. Oraș creat în inima adurii, Băile Tușnad este o stațiune balneo-climaterică, ce reușește să atragă un număr important de turiști cu afecțiuni respiratorii, cardiace și nu numai. Apele minerale din Tușnad sunt un magnet pentru oamenii care vor o legătură fizică cu natura. Aerul din stațiune este ozonizat, bogat în aerosoli și ioni negativi. Respirați un aer curat, foarte diferit de cel prezent în orașele României.

19.  Cluj Napoca
Acasă este o realitate pe care o prețuim zi și noapte. Știm că sunt mulți clujeni care nu vor pleca de Crăciun din oraș. Ei vor rămâne în siguranța și confortul casei, unde familia joacă rolul principal. Dacă v-ați propus să petreceți Crăciunul în Cluj Napoca, profitați de zilele libere și plimbați-vă cât de mult puteți. Ieșiți și explorați! Orașul este pregătit de sărbătoare. Faceți câteva fotografii și creați amintiri trainice, greu de uitat.

20.  Sibiu
Unde o să găsiți cel mai frumos târg de Crăciun din România? Sibiul vă așteaptă cu un brad mai mult decât admirabil și unul din cele mai apreciate târguri din Europa de Est. Înainte de pandemie, Sibiul de Craciun era un popas obligatoriu pentru cei care iubesc sărbătoarea. Astăzi, realitatea este mai restrictivă decât ne-am dori. Totuși, avem la dispoziție câteva libertăți, pe care nu trebuie să le ignorăm. Sibiul de Crăciun a rămas o bucurie vizuală și emoțională. Colindați orașul la pas și simțiți magia sărbătorii!

Cum puteți deveni un călător fericit alături de Alfa Rent a car?

După ce ați descoperit câteva lucruri despre 20 de locuri ce pot transforma Crăciunul într-o experiență de neuitat, vă lansăm o invitație specială: închiriați un autoturism de la noi. Dacă nu aveți un autoturism personal sau poate vreți unul special de Crăciun, apelați fără rețineri la serviciile noastre din Cluj Napoca. Ne-am pregătit pentru sezonul magiei lui Moș Crăciun!

Mașinile sunt ornate pentru a întâmpina clienții dornici de călătorii. Avem modele pentru necesitățile diverse ale clienților români și străini. Ei pot găsi în parcul auto Alfa din Cluj, modele de la producători renumiți în lume. Printre aceștia, am vrea să menționăm Volkswagen, Opel, Ford, Skoda, Seat, Nissan, Audi, BMW și Mercedes Benz. Vă oferim acces la mașini mici, compacte, SUV dar și microbuze. Încercăm să răspundem pozitiv la dorințele clienților care vor să călătorească în decembrie!
Dacă v-ați gândit să apelați la Alfa Rent-a-car pentru a închiria o mașină în decembrie, contactați-ne la numărul de telefon +40.748.166.966! Puteți cere oferta online la autoturismul care vă interesează! Detalii pe pagina de închirieri!

 

Rezerva acum

+40 748 166 966